Начало Бизнес Канят кмета Белишки и бизнеса на форум за Южна Русия

Канят кмета Белишки и бизнеса на форум за Южна Русия

СПОДЕЛИ
Снимка: PIA-NEWS

Градоначалникът разпраща покани до Сдружението на предприемачите и водещи мениджъри

Kmetyt_BelishkiПокана за участие в Инвестиционния форум на Южна Русия „ЮГПРОМ -2014” получи кметът на община Панагюрище Никола Белишки, съобщават от пресслужбата на Общинска администрация. Организаторите на мащабното събитие  отбелязват в поканата, че посещението е предпоставка за развитието на двустранните икономически, търговски и културни връзки между двете страни.

Предложението към Никола Белишки е той да оглави делегация от панагюрски предприемачи, които да посетят на 28 и 29 ноември град Ставропол, който е домакин на мащабното събитие. По този повод кметът Никола Белишки изпрати покани  за включване в делегацията до Сдружението на предприемачите и ръководители на водещи панагюрски фирми, които ще могат да завържат полезни контакти по време на форума.

В рамките на „ЮГПРОМ – 2014“ ще бъдат организирани тематични кръгли маси, на които ще се разискват икономическите перспективи пред развитието на Южна Русия, инвестиционния климат в региона. От поканата става ясно, че един от акцентите ще бъде поставен върху развитието на енергетиката. В съпътстващата програма „ЮГПРОМ 2014“  изложение на промишлени стоки, представяне на иновативни технологии и културни събития, съобщават от общината.

Поканата е резултат от доброто ни сътрудничество с управленския екип на побратимения ни руски град Пятигорск, поддържани активно от началото на мандата, коментира за ПИА  кметът Белишки. Той заяви, че очаква бизнесът да откликне на поканата и да използва тази възможност за установяване на полезни икономически връзки с представители на една от водещите световни икономики.

Припомняме, че през септември 2013 г. цялото ръководство на община Панагюрище, в лицето на кмета Никола Белишки и заместниците му Галина Матанова и Георги Павлов, бяха на посещение в град Пятигорск, което бе знак на възобновяване на добрите отношения между двата града.