Начало Култура Киноафиш: Какво ще гледаме тази седмица в кино „Модерен театър“

Киноафиш: Какво ще гледаме тази седмица в кино „Модерен театър“

СПОДЕЛИ

ЛАБИРИНТЪТ: ПОСЛЕДНИЯТ КАНДИДАТ– 3D Премиера

Жанр: Фантастика, Екшън
Държава: САЩ
В ролите: Кая Скоделарио, Кейси Томас Браун, Натали Еманюел, Джанкарло Еспозито, Ейдан Гилън, Уолтън Гогинс, Бари Пепър, Дилан О’Браян, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг Лий, Декстър Дарден, Уил Полтър
Дата:31.01.2018 г. (сряда)
Час: 18:45 часа
Цена на билета:
За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.
За лица над 18 години – 6,00 лв.
В Лабиринтът: Невъзможно бягство Томас (Дилън О’Браян) се събужда, след като се е озовал в Долината. Той не си спомня кой е или защо се е оказал едно от момчетата в една затворена общност; сред тях са Минхо (Ки Хонг Лий), водачът на бегачите; Нют (Томас Броуди-Сангстър), добър приятел и съветник, Гали (Уил Полтър), местният лидер и противник и Тереза (Кая Скоделарио), единственото момиче помежду им, с което Томас може би е имал нещо общо в миналото. Всеки те са хванати в капан, заобиколени от високи стени и непрекъснато променящ се лабиринт.
От зле, положението става още по-зле, след като младежите най-после успяват да избягат от лабиринта и се оказват сред безлюдна изгоряла пустош. В Лабиринтът: В обгорените земи, Томас и неговите оцелели приятели срещат нови съюзници и поемат по следите на тайнствена организация, която стои зад правените с тях „експерименти“. Организация, позната като ЗЛО.
В Лабиринтът: Последният кандидат мотивите на ЗЛО стават все по-ясни: д-р Ава Пейдж, изпълнителният директор на ЗЛО, е близо до това да намери лек за болестта – инфекция, унищожила населението на планетата. Но лечението ще стане факт чрез пожертването на няколкото млади хора, останали живи, които очевидно са имунизирани срещу вируса. За да освободи онези, които са били използвани като опитни зайчета, включително неговия приятел Минхо, Томас трябва да се съюзи с няколкото оцелели, познати и непознати, за да се бори за може би последния останал град и крайна крепост на ЗЛО. Той трябва да проникне в здраво охранявания щаб на ЗЛО и да се опита да превзема организацията отвътре.
Действието е на нови високи обороти в тази превърнала се в невъзможна мисия трета и финална част от поредицата „Лабиринтът“. Режисираната от Уес Бол екранизация по бестселър трилогията на Джеймс Дашнър е продукция на 20th Century Fox. Сценарият е дело на Т.С. Наулин. Продуценти са Елън Голдмит-Вейн, Уик Годфри, Марти Боуън, Джо Хартуик, Мл., Уес Бол и Лий Столмън.

 

ШАНТАВО СЕМЕЙСТВО – 3D Премиера
Жанр: Анимация, Детски
Държава: Германия, Великобритания
Дата:03.02.2018 г. (събота)
Час: 16:30 часа
Цена на билета:
За деца от 3 години до 7 години – 4,00 лв.
За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.
За лица над 18 години – 6,00 лв.
Семейство Уишбоунс далеч не са обикновеното щастливо семейство. Мама, Ема, притежава книжарница, която е потънала в дългове, таткото, Франк, е сериозно претрупан с работа и страда под натиска на тираничния си шеф, дъщерята, Фей е самоуверена тийнейджърка, витаеща в облаците с първото си гимназиално влюбване, и синът- гений Макс, който е тормозен в училище. И разбира се това не е всичко – на костюмено парти зла вещица на име Баба Яга ги превръща в чудовища! Ема става вампир, Франк се превръща в чудовището Франкенщайн, Фей в мумия, а Макс във върколак. Заедно това семейство това шантаво семейство трябва да преследва вещицата до средата на земното кълбо, за да развали проклятието. През това интригуващо приключение, Семейство Уишбоунс се забъркват в неприятности с истински чудовища, като неустоимият и чаровен граф Дракула, който изповядва своята безкрайна и неумираща любов към Ема. Е, пътят към семейното щастие е пълен с клопки и резки завои, или по-скоро остри зъби ….

ПОСОКИ- 2D Премиера

Жанр: Драма
Държава: България, Германия, Македония
В ролите: Георги Кадурин, Николай Урумов, Стефка Янорова, Иван Бърнев, Герасим Георгиев – Геро, Васил Банов, Юлиан Вергов, Стефан Денолюбов, Васил Василев – Зуека, Асен Блатечки, Ирини Жамбонас
Дата:03.02.2018 г. (събота)
Час: 19:00 часа
Цена на билета: 5,00 лв.

Шофьорите на таксита са водещите герои, те често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот.
Другите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност и обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот.
Сценарият е базиран на реални случки и персонажи, както и на следните разкази на Антон Павлович Чехов: „Кавал”, „Беда” и „Мъка”. Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев.