Начало Общество Клиенти на EVN ще получат две фактури през май

Клиенти на EVN ще получат две фактури през май

СПОДЕЛИ

EVN1

Някои клиенти на електроразпределителното дружество EVN ще получат две фактури през май месец, за това предупредиха от дружеството, съобщи „Нова телевизия“.

Причината – въвеждане на нови срокове за плащане, което е част от подготовката за либерализация на пазара е свързано с възможността за избор на доставчик от страна на всеки клиент. Клиентите могат да видят сроковете си за плащане в последната си издадена фактура или касов бон, както и на интернет страницата на дружеството.

Промяната означава, че за част от клиентите на EVN България еднократно излизат две фактури за плащане през месец май 2016 г., а за други – през юни 2016 г. Общият брой фактури за годината обаче се запазва и остава 12.

Всяка от фактурите, както и досега, ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия за конкретно посочен отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени. Както и досега, всеки клиент ще заплати единствено това, което реално е използвал и е отчел електромерът, категорични са от дружеството.