Начало Общество Кметът: До края на януари ще предупреждаваме нарушителите на наредбата за животните

Кметът: До края на януари ще предупреждаваме нарушителите на наредбата за животните

СПОДЕЛИ
Снимка: PIA-NEWS

Въпреки влизането в сила от 1 януари на новата Наредба за отглеждане на животни, според която вече би трябвало да е забранено придвижването на крави, кози и овце по улиците, стада от домашни животни продължават да кръстосват Панагюрище. За това сигнализираха наши читатели. По този повод потърсихме коментар от кмета на общината Никола Белишки, който потвърди, че подобни сигнали са постъпили и в Общинска администрация. На въпроса на ПИА дали има глобени за нарушаване на новия нормативен документ, кметът отговори: "Не смятам, че трябва да се действа силово." Белишки обясни, че още в края на миналата година, с негова заповед, е сформирана комисия, която ще упражнява контрол по спазването на наредбата.  Това, което е направено до момента, е да се разпечата извадката от Наредбата, касаеща именно забраната за движение по улиците на домашни животни, която е разлепена във всички пунктове, където се събират животни, както и да се предупреждават собствениците им, поясни кметът. Той заяви, че само с предупреждения нарушителите на новата наредба ще се разминават до края на януари, след което се очаква да започне налагането на санкции.

3 КОМЕНТАРА

  1. Даммм, европейците, дето ядат отлежало двадесетгодишно месо, гръцки домати барабар с бръмбарите, краставиците им с вкус на тиква, кисело „мляко“ от нишесте, масло от палмово олио, ГМО царевица и соя, пилета с антибиотици и водица, прясно мляко с антибиотици, айрян със сода каустик, екзотични плодове с „екзотични“ химикали, от които ти кърви устата, бял хляб с черен цвят и набухватели повече от брашното, черен хляб, по-скъп от белия, вносни сладкиши с десетгодишна годност, консерви с пренабита годност, риба, която се разпада след размразяване… О, забравих! Имаме си Била и Лидл, покорно да благодарим за отровите! Изобщо, ЕВРОПЕЙЦИ отвсякъде!
    0    0
  2. А някой обясни ли на хората как точно да си придвижват животните? Да ги носят на гръб, да им наемат кола, да им имплантират крила… Как не ви е срам! То бива, бива снобизъм, ама вашето е направо дебелочие. Пази, Боже, сляпо да прогледа!
    0    0