Начало Общество Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подписа договора за депото

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подписа договора за депото

СПОДЕЛИ

На 14 декември  кметът на община Панагюрище Никола Белишки и министърът на околната среда и водите Нона Караджова подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище”.

На официалната церемония по подписване на договора, която се състоя в 10:00 часа в зала “Министър” на МОСВ, присъстваха още заместник-министърът Ивелина Василева, заместник-кметовете на община Панагюрище Галина Матанова и Георги Павлов, директор Дирекция “ФСД, Бюджет, МДТ” Цветана Якова, главните експерти от отдел “Проекти и обществени поръчки” Мария Станкова и Таня Чалъкова, както и кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, в качеството му на партньор по проекта.

След подписване на договора министър Караджова пожела бъдещ успех на проекта, като изрази мнение, че това е начина, по който трябва да се работи в общините. По думите й с реализацията на проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище” ще се помогне на хората в двете общини – Панагюрище и Стрелча.

Никола Белишки изказа благодарност за положените усилия при съвместната работа на екипите на двете общини – Панагюрище и Стрелча и за оказаната подкрепа от страна на Министерството на околната среда и водите.

С реализацията на проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище”, финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, се цели намаляване на замърсяването на околната среда в двете общини Панагюрище и Стрелча; увеличаване разделното събиране на битовите отпадъци и рециклирането им; установяване на ефективна система за съвременно управление на отпадъците в региона.