Начало Общество Кметът на Стрелча подписа договор за изграждане на съоръжения за гасене...

Кметът на Стрелча подписа договор за изграждане на съоръжения за гасене на горски пожари

СПОДЕЛИ

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев подписа договор за реконструкция и изграждане на съоръжения за гасене на горски пожари. Финансовата помощ е в размер на 292 227, 52 хил. лв. Отпуска се по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Съгласно подписаният договор инвестицията трябва да бъде извършена в срок от 24 месеца от получаване на финансовата помощ.

Със сумата ще бъде финансиран Обект „Реконструкция и изграждане на съоръжения за гасене на горски пожари на язовир, находящ се в землището на село Блатница, община Стрелча- 144 372, 44 хил.лв.” и Обект „Реконструкция и изграждане на съоръжения за гасене на горски пожари на язовир, находящ се в землището на село Дюлево, община Стрелча- 108 561,67 хил.лв.”. Останалата сума е одобрена за строителен и авторски надзор и за изготвяне на инвестиционен проект.