Начало Общество Кметът на община Стрелча получи Почетна грамота и юбилеен медал

Кметът на община Стрелча получи Почетна грамота и юбилеен медал

СПОДЕЛИ

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев бе удостоен с Почетна грамота и възпоменателен юбилеен медал. Отличието се връчва в израз на признание за благороден принос към утвърждаване на модерната българска държавност, е записано в Почетната грамота. Възпоменателният юбилеен медал е изработен в Монетния двор и се връчва на общественици за популяризиране и съхраняване на историческото ни наследство.

Отличията се присъждат от Национален инициативен комитет „135 години от Освобождението на България” с председател професор Андрей Пантев. Почетен патрон на честванията е Председателя на 41 Народно събрание Цецка Цачева.

Националният инициативен комитет е създаден през ноември 2012- та година.

Припомням, че на 3-ти март тази година в Стрелча по инициатива на Кмета Иван Евстатиев бе открит бюст- паметник на освободителя на града пол. Николай Аркадиевич Тимирязев. Национално дружество „Традиция” под ръководството на Мариана Няголова пресъздаде посрещането на отряда на полк. Тимирязев в гр. Стрелча. Спектакълът- възстановка върна присъстващите стотици жители и гости на община Стрелча 135 години назад и направи съпричастни с паметните събития.