Начало Общество Кметът на Старосел блъсна дете с колата си, момченцето е с опасност...

Кметът на Старосел блъсна дете с колата си, момченцето е с опасност за живота

СПОДЕЛИ

6-годишно дете е в болница с опасност за живота, след като кметът на Старосел Матея Гудев го блъсна с колата си.

Момченцето е блъснато тази сутрин около 10 часа, докато е пресичало с дядо си, съобщава БНТ.

Детето е настанено в пловдивската болница „Свети Георги“ в тежко състояние, лекарите се борят за живота му. То е било в селото на гости на дядо си. Възрастният мъж не е пострадал.

„Mомчето е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза по Нова телевизия проф. Пенка Стефанова, ръководител на клиниката по детска хирургия в болницата.

Детето има нужда от кръвопреливане, желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в лечебното заведение за Михаил Ивайлов Николов.

 

На кмета са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Местни хора разказват пред БНТ, че Матея Гудев не е карал с висока скорост, но от години е имал проблеми със зрението и въпреки това е продължил да шофира. Самият Гудев твърди, че се е движил с 10-30 км/ч, а детето е изскочило внезапно пред колата му.

„Вчера се случи изключително нелеп нещастен инцидент с детенце на 6 години, за който ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови”, каза кметът.

Той отрече да е употребявал алкохол преди инцидента и обясни, че има над 40 години стаж зад волана.

„Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ”, заяви още мъжът.

Гудев беше задържан за 24 часа и впоследствие освободен. Образувано е досъдебно производство. Очаква се днес прокуратурата да излезе със становище.