Начало Местна власт Кметът Желязко Гагов с oбръщение във връзка с пожарите

Кметът Желязко Гагов с oбръщение във връзка с пожарите

СПОДЕЛИ
Във връзка със зачестилите случаи на пожари през последните дни, днес кметът Желязко Гагов, чрез официалната си страница, изказа благодарност към служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“, ДГС Панагюрище, „Асарел Медет“ АД, панагюрските доброволци и заместник-кметовете, помагащи за овладяването на огъня. Кметът се обърна и към жителите на общината с молба да бъдат  по-внимателни и по-отговорни.
„През изминалите дни имахме няколко случаи на пожари – в Оборище, в землището на Попинци под Калена могила, край язовир Русалин и в района на Никулден. Борбата с огнената стихия изискваше бърза реакция и затова съм изключително благодарен на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ под личното ръководство на комисар Ангел Ангелов, самоотвержените панагюрски доброволци и заместник-кметовете, които бяха и все още са на терен, служителите на ДГС Панагюрище, помощта, която оказа „Асарел Медет“ АД. Поздравления и уважение за работата на момчетата от екипите на тежките машини, които и през нощта прокарваха просеките за овладяването на пожара. Работата продължава и сега, за да осигурим безопасността в застрашените райони.
Обръщам внимание на всички жители на общината да бъдат по-внимателни и по-отговорни (оказва се, че в два от случаите причината е проблем с косачка). Небрежността ни в тези дни може да ни коства много.“