Начало Местна власт Кметове на среща с областния управител заради транспорта

Кметове на среща с областния управител заради транспорта

СПОДЕЛИ

Кметове на общини в пазарджишко проведоха среща с областния управител Стефан Мирев. Поводът – транспортната криза, стартирала с началото на новата година.

В срещата са се включили представители на засегнатите общини –  Панагюрище, Лесичово, Септември, Боримечково и Пазарджик.

На този етап  всяка от общините ще трябва да поеме ангажимент и да реши проблемите с осигуряването на транспорт за ученици и работници. Панагюрище и Септември вече имат алтернативни варианти, стана ясно по време на срещата. Нерешен остава проблемът с Боримечково, откъдето пътуват около 60 деца, както и с Тополи дол – там има 9 пътуващи ученици.

Припомняме, че от 1 януари бе направена оптимизация на транспортната схема със съкращаване на много от курсовете между Пазарджик и по-малки населени места в региона. До част от тях вече не пътуват автобуси, други разчитат на по 3-4 курса дневно. Това пък стана причина 500 деца, по данни на директори, цитирани от началника на Регионалното управление по образованието Валентина Кайтазова, да отсъстват от училище поради липса на превоз. Тя също е участвала в срещата.