Начало Общество Кметство Оборище и ЦДГ „Брезичка“ с финансиране за екопроекти

Кметство Оборище и ЦДГ „Брезичка“ с финансиране за екопроекти

СПОДЕЛИ

111005-189901-1630-lv-ejemesechna-sankciq-naloji-riosv-sofiq-na-ekoplast-2002-largeКметство Оборище и ЦДГ „Брезичка“ ще получат финансиране за реализация на екологични проекти, съобщават от РИОСВ- Пазарджик. Общо седемнадесет проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2016 г.“ и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.
До 10 000 лв. ще получат проектните предложения на две общини и шест кметства от област Пазарджик – на общините Велинград и Септември и на кметства Мирянци, Сестримо, Щърково, Оборище, Горна Дъбева и Алендарова. В кампания 2016-та са подадени 1217 проекта от общини и кметства. Одобрените са 234.
Финансиране ще получат две училища от област Пазарджик – СОУ „Методи Драгинов“, с. Драгиново, община Велинград и СОУ „Христо Ботев”, гр. Септември. Подадените проектни предложения от училища и обединени детски комплекси от страната са 800. С 5 000 лв. ще бъдат финансирани 127 проекта.
Финансиране до 5 000 лева ще получат и проектите на седем детски градини в региона – ОДЗ”Йордан Шопов”, с. Исперихово, община Брацигово, ОДЗ”Иглика”, гр. Пещера, ЦДГ”Брезичка”, гр. Панагюрище, ЦДГ”Детелина”, кметство Мирянци, ЦДГ”Слънчо”, с. Бошуля, ЦДГ”Щастливо детство”, с. Ковачево и ЦДГ”Радост”, гр. Велинград. Постъпилите проекти на детски градини от страната са 683, а одобрените – 115, информират от инспекцията.