Начало Избори 2014 Кои са независимите кандидати за евродепутати?

Кои са независимите кандидати за евродепутати?

18
0
СПОДЕЛИ

Evropeiski_institucii_07_12Виктор Папазов (бюлетина № 16)
Евгения Банева (бюлетина № 19)
Румяна Угърчинска – Винсенти (бюлетина № 26)

 Румяна Угърчинска се определя като свободен и необвързан кандидат. Настоява да се спазват ясни правила както при разпределението на еврофондовете, така и за условията, при които българите продават труда си в Европа.

Румяна Угърчинска: “Трябва да се разберат правилата и да се прилагат, ако едната или другата страна не ги прилага, трябва това да бъде на дневен ред – да се задават всички неудобни въпроси – аз съм разследващ журналист и знам да задавам тези неудобни въпроси.”

Виктор Папазов е от основателите на Българската фондова борса и дългогодишен шеф на Съвета на директорите й. Голямата му кауза е развитието на капиталовия пазар у нас.Виктор Папазов е от хората, които мислят, че ако нещо в страната не ти харесва – трябва да действаш, а не да се оплакваш. Зарича се, че това са първите и последните избори, в които участва. Мотото на кампанията му е “Искам Европа и за хората”.

Виктор Папазов: “Аз разглеждам тези избори по-скоро като едно много сериозно интервю за работа. Защото смятам, че в Европа трябва да изпратим най-образованите, най-кадърните, най-опитните хора, които да ни представляват.”

От 15 години в бизнеса е и Евгения Банева – тя и съпругът й Николай Банев работят в туристическия бранш. Майка е на четири деца. Смята, че политиката в България в сегашния си вид си отива.

Евгения Банева: Единственият начин държавата да тръгне към по-добро е ако ежедневно и упорито се работи за повишаване на конкурентноспособността на българската икономика.”