Начало Култура Кой, къде и какво на утрешния 14 февруари?

Кой, къде и какво на утрешния 14 февруари?

СПОДЕЛИ

По повод утрешните празници Свети Валентин и Трифон Зарезан доброволците от БМЧК-Панагюрище ще подредят отново своята „Сергия на любовта“. Инициативата е традиционна за младежите и ще се проведе на 14 февруари от 16:00 часа. На площад „20 април“ младите доброволци ще раздават на влюбените валентинки и бонбони с послания. Ще има изработено и огромно сърце, на което всеки може да остави своето пожелание. а празнуващите Трифон Зарезан ще има греяно червено вино.

Кметството и читалището в село Бъта организират празник, посветен на виното и любовта. На 14 февруари от 17:30 часа в кафе „DGVu“ ще се извърши водосвет за здраве и берекет. Любители и майстори на ароматната напитка ще имат възможността да участват в дегустация на домашни вина. В конкурса за най-добро бяло и черено вино могат да се запишат всички производители от село Бъта. Компетентно жури ще оцени качествата на домашните вина.

И тази година в село Баня на 14-ти ще бъде отбелязан подобаващо Трифон зарезан. Програмата за утре предвижда зарязване на лозе, шествие до лозята с песни и музика, дегустация на банско вино, избиране цар на виното – 2018, както и награждаване на най-хубавите вина, а на финала – празнично веселие.