Начало Общество Коледният базар в Панагюрище ще отвори врати утре

Коледният базар в Панагюрище ще отвори врати утре

СПОДЕЛИ
Снимка Спаска КОСТУРКОВА
Снимка Спаска КОСТУРКОВА
Снимка Спаска КОСТУРКОВА

Коледният базар е с основната идея да повишим празничното настроение чрез обособяване на нова интерактивна зона за общуване и кратки срещи на панагюрци и гости на града. Макар и малко на брой – петте къщички целят да приютят площадното пространство и да му вдъхнат онова усещане за уют и светли мечти, които Коледа винаги ни дарява“ – обобщи заместник-кметът г-жа Галина Матанова.

Коледният базар ще отвори врати утре, 10 декември, от 10:00 часа, съобщи Общинска администрация.

Ще бъдат предлагани различни видове коледни декорации, играчки, ръчно изработени изделия, греяно вино, сладкарски изделия.

Къщичките ще отварят врати ежедневно от 11:00 до 19:00 часа, събота и неделя – от 10:00 до 15:00 часа.

На 10, 24 и 26 декември от 10:00 часа, професионалния фотограф Людмила Пашова ще „запечата“ в незабравими снимки усмивките и коледното настроение на всички желаещи на площада.

Допълнително периодично ще развеселяват срещи с аниматори – участници в клубовете „Млади възрожденци“ и „Етнография“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, които ще организират забавни игри с изненади за деца във всички съботи и недели и на 26 декември от 10:30 часа.

За всички панагюрски деца специална пощенска кутия, намираща се пред една от къщичките, ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.