Начало Общество Костенурка ще предсказва резултатите от Световното

Костенурка ще предсказва резултатите от Световното

18
0
СПОДЕЛИ

В Бразилия официално е била представена костенурката, която тази година ще предсказва крайните резултати от футболните срещи на тазгодишното Световно първенство.

aldabra-atoll-seychelles-kostenur

Асошиейтед прес предава, че морската костенурка, която е наречена Голямата глава, вече е направила първото си предсказание, в което предвижда победа за Бразилия, след първия мач между Бразилия и Хърватия, с които ще стартира Мондиала.

Костенурката е трябвало да избира между две риби, носещи националните флагове на двете страни и земноводното е избрала рибата с бразилското знаме, заради което се смята, че Световното ще започне с победа на страната-домакин.

Костенурката – Голямата глава ще прави предположение преди всяка среща, като освен риба, символизираща победителя в мача, ще може да избира и футболна топка, която ще означава равенство.

Морската костенурка живее в резервата за костенурки в Прая до Форте северно от Салвадор и е на 25 години.

От няколко места по света обаче решиха да конкурират бразилската костенурка в заместник на легендарния октопод Паул, който остана в историята с точните си предсказания от Световното през 2010 година.

От китайската провинция Съчуан заявиха, че панди в техен зоопарк също ще правят предположения по време на Световното първенство.

panda_bear

Пандите ще трябва да избират между две купи с храна, на които ще са националните флагове на страните, участващи в Мондиала.

Немският зоопарк Кемниц също представи възможен наследник на октопода Паул – броненосец, който е официалните символ на турнира в Бразилия.

Симпатичната животинка ще трябва да предвижда изхода на мачовете на немците, но дали ще е толкова успешен както октопода – предстои да се види.

През 2010 година удивително точните прогнози на немския октопод Паул предизвикаха огромна сензация по цял свят. Октоподът не допусна нито една грешка в предположенията си, като дори успя да познае настоящия световен шампион по футбол – Испания.

След смъртта на октопода много животни са се опитвали да го наследят, но техният успех не е бил толкова категоричен.