Начало Любопитно Кралицата на БГ рока чукна половин век! Честито!

Кралицата на БГ рока чукна половин век! Честито!

СПОДЕЛИ

Milena

Тя не е странно момиче, нито НЛО. И не, никак не ѝ е омръзнало да ходи по въже, светът опръскал я с кал, само че не свети като крушка, а като огромна запалена рок сцена, където съмишленици с будна съвест и общи мечти за разрушаване на машината за месо са заедно завинаги!

Дами и господа, стари, млади и съвсем невръстни метъли, пънкарчета, уейвъри и изобщо всякакви БГ рок фенове, Милена Славова днес чукна половин век, „Ха – ха“.

Тя избра да отпразнува рождения си ден в столичен рок клуб с концерт. А за да е пълен купонът, компания ще й правят най-новите парчета от последния й албум „13“ – „Моите Ангели“, „Купон“, „Бъркотия“, „Ох“, „Чворолино“, „Куклата Мици“ и други. Но няма да пропусне и вечните си хитове като „Ха-ха“,“Месо“, „Истина“…

Милена е откритие за музикалната сцена от мениджъра на известния по онова време дует Братя Аргирови. Това става през далечната 1984 г. Малцина знаят, че преди това Милена е манекен. Тя е съоснователка на култовата за 80-те група група „Ревю”.

В края на 1993 г. заминава за Англия, където живее 6 години и издава албума „Sold“ . Свири в лондонския клуб „Маркий“. След това отново се върна в България и продължава да радва своите почитатели.

2_618

След завръщането си в България се присъединява отново към „Ревю”, но окончателно напуска през 2002 г. и се отдава на самостоятелна кариера. Освен че пее, води и предаване по БНТ. В момента организира младежки фестивал за авторски песни, който ще се проведе на 26, 27 и 28 септември в клуб „Rock it” под егидата на Министерството на културата.