Начало Без категория Охраната в училищата и детските градини в областта обсъдиха на работна среща...

Охраната в училищата и детските градини в областта обсъдиха на работна среща в Пазарджик

СПОДЕЛИ

89534-620x454

Необходимостта и възможностите за осигуряването на постоянна охрана и видеонаблюдение в училищата и детските градини в областта, коментираха на нарочна среща на 23 февруари  в областна администрация, зам. областният управител Гинче Караминова,  началникът на РИО Пазарджик Валентина Кайтазова и началникът на  „Охранителна полиция” към ОДМВР Иван Дончев.

Общо 160 са училищата и детските градини в област Пазарджик, в които органите на МВР извършиха проверка за спазването на пропускателния режим и предприетите мерки за сигурността на децата и учениците. Само в някои училища тази дейност е възложена на охранителна фирма, в други се осъществява от портиер или има изградена система за видеонаблюдение. Необходимо е да бъде създадена по-добра организация в училищната мрежа по отношение на охраната и сигурността и да бъдат изпълнени предписанията от извършените проверки от органите на МВР.

През март, зам.-областният управител Гинче Караминова инциира втора работна среща по темата, в която ще вземат участие представители на общините, РИО, ОДМВР, РДПБЗН.