Начало Без категория Краси Георгиев стартира 1200-километровото бягане

Краси Георгиев стартира 1200-километровото бягане

СПОДЕЛИ

Панагюрецът Краси Георгиев стартира предизвикателството Коридор 8 – първият ултрамаратон с маршрут от Черно до Адриатическо море. Атлетът е пределно мотивиран да пробяга близо 1200-километровата дистация от Варна до Дуръс (Албания) за около 15 дни. Маршрутът, по който Георгиев ще премине, е част от трасето на европейския коридор №8, свързващ България, Северна Македония и Албания. Първият по рода си исторически ултрамаратон има за цел да обедини хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, туризма и бизнеса между държавите.

Георгиев стартира дългото си бягане от общината във Варна в 9:00 часа. Местният ултрамаратонец Павел Петров беше смелчагата, който се осмели да бяга с Краси от морската ни столица до Несебър. Това е планираният маршрут за първия ден на предизвикателството. Утре Георгиев ще бяга от Бургас до Сливен.

„Никога досега не съм бягал 1200 километра, ще видим какво ще стане“, коментира Краси Георгиев преди да стартира.

„Всяка институция, към която се обърнахме за съдействие, ни помогна, защото виждат, че има смисъл в това нещо. Благодаря на всички, ще се радвам повече хора да бягат с мен“, добави ултрамаратонецът.

Докато бяга по магистралите Краси Георгиев ще бъде съпровождан от полицейски ескорт.

Успоредно с етапите на ултрамаратона, във всеки един от 20-те града по неговия маршрут, ще се предвиждат много и разнообразни спортни събития и инициативи. Зрителите могат да следят в реално време, както бягането на Краси, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона по WNESSTV:

Източник: Блиц