Начало Общество Предлагат опреснителни курсове за всички шофьори

Предлагат опреснителни курсове за всички шофьори

СПОДЕЛИ

Опреснителен курс за шофьори над определена възраст при подновяване на шофьорската книжка, както и продължаващо обучение за всички водачи предлагат от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Тези курсове трябва да се финансират от държавата, заяви за „Дарик“ председателят на Съюза Йонко Иванов. Според него по-чести медицински прегледи с напредване на възрастта не са необходими.

На същото мнение е и председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков. По думите му, зачестен контрол върху физическото състояние би могло да има само за професионалните шофьори, надхвърлили опредена възраст.

Напредналата възраст в никакъв случай не е основна причина за пътните инциденти, посочи Радков.

Опреснителен курс за водачи над определена възраст при подновяване на шофьорската книжка предлага председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. Продължителността му би могла да е около час и половина, а финансирането трябва да идва от държавата, смята той.

Това обучение трябва да бъде изцяло за сметка на държавата от фонда „Пътна безопасност“. Тези пари, които се събират то камерите, и запушват определени дупки на бюджета, трябва да отидат само за финансиране на новите пътища и в обучението за увеличаване и квалификация на хората“, каза Иванов.