Начало Общество Кристин Цветанков подкрепи Вики и Гришо на Уимбълдън

Кристин Цветанков подкрепи Вики и Гришо на Уимбълдън

СПОДЕЛИ

Панагюрецът Кристин Цветанков подкрепи българите Виктория Томова и Григор Димитров на най-легендарния тенис турнир в света „Уимбълдън“.

За шести път той е зрител на зрелището върху „свещената английска трева“. „За мене това е невероятно изживяване. Ходил съм пет пъти преди това, но тогава живеех и работех в Лондон“, разказва Кристин. За съжаление неговото присъствие не донесе късмет на Григор Димитров, който напусна лондонските кортове още след първия му мач с швейцарския майстор Стан Вавринка. Преди двубоя Кристин се е срещнал лично с Гришо и е получил автограф от нашата звезда. Цветанков е поднесъл лично поздравленията си и на новата ни голяма надежда Виктория Томова, която отстрани чехкинята Тереза Смиткова, която е трайно в елита на женския тенис. Вики отпадна във втория кръг от стихията Серина Уилямс, но спечели симпатиите на взискателната публика.
„Желая на всички, които обичат този спорт, да се докоснат до магията на Уимбълдън“, обобщи Цветанков. Върховното му изживяване тази година е победата на любимеца му Роджър Федерер. Той е видял на живо как Маестрото размаза един от най-амбициозните млади тенисисти Душан Лайович. Кристин си пожела да бъде на кортовете и като треньор на негов възпитаник. Цветанков е лицензиран треньор по тенис на корт и води тренировки на панагюрски деца, за които Уимбълдън все още е само далечна мечта.