Начало Препоръчани Панагюрище ще е домакин на международен детски баскетболен камп

Панагюрище ще е домакин на международен детски баскетболен камп

СПОДЕЛИ

Mеждународен детски камп Future Stars Basket Camp организират баскетболисти и треньори на пловдивския Академик Бултекс 99 заедно с родната баскетболна легенда и бивш национален селекционер Георги Младенов. С инициатива за втора поредна година се захващат две от звездите на пловдивския баскетбол – Динко Маршавелски и Митко Димитров.

Летният детски камп ще се проведе в Панагюрище от 8-21 юли. Той ще бъде разделен на две части, тъй като се очакват около 120 деца – момичета и момчета от 10 до 18 години от България и чужбина

Главните организатори и треньори – Динко Маршавелски, бивш баскетболист на Академик Бултекс 99 и националния отбор, играл в американския колежански шампионат, завършил университета в Бостън, и Димитър Димитров, трикратен шампион и национален състезател на България. Една от най-известните ни треньорки с признати умения в работата с подрастващите – Тина Димитрова – настоящ спортен директор на Академик Бултекс 99, както и един от най-добрите специалисти в работата с деца Йордан Иванов.

. Главната цел, която си поставят организаторите, е да се усъвършенстват индивидуалните умения на младите таланти, като тренировките ще бъдат разнообразени с много забавни игри и излети в планината. Кампът ще предложи различна и интензивна тренировъчна сесия, която да фокусира върху изграждане на характер и увереност на игрището.