Начало Общество Кристина Хаинова: КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА !???

Кристина Хаинова: КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА !???

53
2
СПОДЕЛИ

email_300Тази история звучи като сценарий за трилър, но, уви, това е реалността в държавата България. Публикуваме разказа на Кристина Хаинова за това докъде може да доведе чиновническото безхаберие. И за пореден път питаме – ще има ли виновни и наказани?

„Синът ми тръгна на стаж в Германия, с колата, на първи май. С него трябваше да пътува и баща му, за да се редуват при шофирането. Но на границата се оказва, че личната му карта е невалидна. Някой, някъде през 2013 година я е обявил за изгубена. Мъжът ми го водят трима гранични полицаи, първо сърби, после и нашите, пред погледа на сина му, като престъпник. Синът ми тръгва сам за да прекоси Европа под стрес, с тричасово закъснение, без да знае какво става с баща му. Знаете ли как плачат мъже?  Страшно е!  Знаете ли какво е за една майка  да мисли, че по силата на нечия, малоумна, административна грешка, детето и трябва да спи, скапано от умора, на тъмен паркинг. Слава на Интернет и езиковите гимназии! Единственото ти успокоение е , че знае два езика  и има приятели в Германия. Молиш се да мине Сърбия, после молиш господ да го закриля през Унгария, после в тъмното искаш Австрия да е по- гостоприемна, да се вдигне мъглата и да не вали толкова. В Мюнхен вече го виждаме по скайп и спи при приятел. На другия ден пак почваш да молиш. После стигна за там за където тръгна, слава богу жив. Но стресиран и уморен. Ние живяхме три дни в ужас. Плачеш, стискаш зъби и кълнеш държавата. За един ден мъжът ми се стопи с три килограма.

Днес е понеделник. Мъжът ми тръгна да си търси самоличността, която някой, някъде ИЗТРИ много лесно и го обяви за никой. И се оказва, че някъдето е в МВР Пазарджик. „ Сега какво искате от нас? “ му се сопва първо някоя я „изучила”, я неизучила „велик“ колеж. После лично прокурорът признава устно , че грешката е изцяло административна, някой е сгрешил цифра, и ще му издадат за  тяхна сметка нова лична карта.

АЗ ПИТАМ:

СТРЕСЪТ НИ КОЙ ЩЕ ГО ПЛАТИ?

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СЪЛЗИТЕ, КОИТО ИЗЛЯХМЕ ТЕЗИ ДНИ?

КАКВО МУ  Е БАЗПЛАТНОТО, КОГАТО АЗ И МЪЖЪТ МИ ФИНАНСИРАМЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ ТАЗИ СТРУКТУРА, КОЯТО ДОРИ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ИЗВИКА ВЪПРОСНАТА СГРЕШИЛА СЛУЖИТЕЛКА, ЗА ДА СЕ ИЗВИНИ ЛИЧНО?

ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЧИТА ЗА НЕОБХОДИМО ВИНОВНИКЪТ ДА ПОЛУЧИ ПОНЕ АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ?

ЧИИ ГРАЖДАНИ СМЕ НИЕ????????

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА!???

МРАЗЯ Я ТАЗИ ДЪРЖАВА!

ЗА ВТОРИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ КРЕЩЯ И ГО ИСКАМ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!

ИСКАМ  ДЕЦАТА МИ ДА СТАНАТ ЕМИГРАНТИ!

 

П.С  Впоследствие разбрах, че на този сайтhttp://validni.mvr.bg/nbds2/Web2.nsf/fVerification

може да проверите валидността на документите си, нищо че на тях може да пише, че са валидни до 2021 например. Някоя куха кифла някъде може да си е пазила манкюра, докато е нацелвала клавишите. Моля, разпространете, ако считате, че и други трябва да знаят какво би могло да им се случи.

 

 Кристина Хаинова

 

2 КОМЕНТАРА