Начало Спорт Три турнира по хандбал се проведоха в празничните дни в Панагюрище

Три турнира по хандбал се проведоха в празничните дни в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Победи за панагюрските хандбалистки

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Три турнира по хандбал се проведоха в празничните дни в Панагюрище.

На 1 май зонален финал играха 14 годишните девойки. Побеждавайки отборите на Хасково с 21:10 и Поморие с 19:13 ,панагюрските млади надежди си запазиха Първото място в зона Тракия и ще участват на Държавния финал .Въпреки ,че хасковлийки останаха втори,те ще участват като домакини на финала на 29-31 май. И двата отбора от зона Тракия са претенденти за медали.
Състав на отбора: Стиляна Добрева,София Пашова,Мария Маслева,Станислава Чакърова,Марина Чардакова,Стоянка Варадинова,Йоана Робова,Евелин Драганова,Николета Иванова,Катрин Чочева,Веселина Червенкова,Стефани Навущанова.
За първото място отбора получи купа,а с индивидуални награди бяха наградени:
Мария Маслева-за най-добра лява свръзка
Стиляна Добрева -за най-добър разпределител
Марина Чардакова-за най-добър пивот
Станислава Чакърова -за най-добър вратар
Любка Карагьозова получи приза за най-добър треньор на 14г. момичета в зоната

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 2 май се проведоха два турнира-за 12 годишни и 10 годишни момичета.
12 годишните момичета трябваше да изиграят три срещи за един ден.Във временното класиране отбора на П-ще бе с 4т.,а отбора на Хасково с 2т.Първата среща панагюрските момичета започнаха много лошо и първото полувреме завърши 5:1 за Хасково. През второто полувреме момичетата се разиграха ,но времето не достигна за изравняване и мача завърши с победа на Хасково при резултат 9:7. Втората среща бе повторение на първата. Панагюрските момичета започнаха да играят при аванс от 7 гола за Хасково и първото полувреме завърши при резултат 7:3.Изравнени сили през второто полувреме и този мач завърши 7:11 за Хасково. След тези две загуби на панагюрки -Хасково поведоха във класирането с две точки и равен резултат в последната среща ги устройваше за първото място. Панагюрските момичета нямаха друг избор-освен победа.При победа ,двата отбора се изравняват по точки,но Панагюрище е с по-добра голова разлика.Преди мача момичета получиха напътствия от треньорката си да заиграят по-здраво в защита и да не допускат аванс от пет-шест гола и тогава да играят,защото няма да има време за изравняване на играта. Вслушвайки се в напътствията на треньорката панагюрки заиграха ,така както могат и стъписаха противника. При първо полувреме 7:3 за Панагюрище, мачът завърши в наша полза с резултат 11:7. Така с тази сладка победа 12 годишните момичета извоюваха първото място в зоната и ще участват в Държавния финал в Габрово на 18-20 май.Това ще бъде първият финал на малките хандбалистки и треньорите се надяват те да се представят достойно и да влезнат в шестицата на България. Отборът бе награден с купа и всички момичета получиха златните медали на зона Тракия. Карагьозова получи приза за най- добър трленьор на 12 годишни момичета в зоната.
Състав на панагюрки: Диана Раленекова,Стефани Навущанова,Стилиана Кирилова,Паола Червенкова,Валентина Брандийска,Габриела Милска,Даниела Куртакова,София Петканска,Венета Николова,Микаела Славейкова,Адриана Тошева, Пепа Хантова,Донка Бояджиева ,Димитринка Гълъбова.

Дебют направи отборът на 10 г. момичета.В турнира участваха отборите на Панагюрище, Хасково и „Топлика“- Хасковски минерални бани. В първата среща най-малките ни хандбалистки не очакваха съперника си от Хасковските бани да заиграе така добре и през първото полувреме играта бе изрвнена /3:3/.Второто полувреме нашите момичета заиграха по-добре и се наложиха над Топлика с резултат 8:6. Втората среща бе срещу по-слабият противник от Хасково,където малките пангюрки играха безупречно.Първото полувреме завърши при резултат 6:2,а края на мача завърши при 10:5 за П-ще .Така с 4 точки за П-ще,2 за Топлика и 0 за Хасково се оформи временното класиране.На 14 май 10г. момичета ще пътуват за Хасково.Състав на отбора: Дарина Кирилова,Божидара Карагьозова,Цветелина Пашова,Стоеслава Кекова,Габриела Кирилова,Габриела Щрангова,Илияна Чопаринова,Стела Скачкова,Теодора Тропчева,Таня Шикерова,Гергана Феркова,Лорета Немигенчева,Аделина Футекова,Ваня Шиндарова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA