Начало Спорт Куп отличия за ТК „Панагюрище“ на държавно първенство за 10-годишни, провело се...

Куп отличия за ТК „Панагюрище“ на държавно първенство за 10-годишни, провело се в града ни

СПОДЕЛИ

На 8, 9 и 10 юни при отлични условия в Панагюрище, в зала „Арена Асарел“, се проведе Държавният финал за момичета и момчета до 10 години – отборно и лично.

Участваха повече от 80 състезатели от над 20 клуба от цялата страна. Нашият клуб взе участие с 10 състезатели.

През първия ден в отборното класиране Тенис клуб Панагюрище спечели титлата за момчета, като за нея се бориха Георги Бойчев и близнаците Матея и Йордан Генови. Вторият ни  отбор в състав Радостин Васев, Станислав Метанов и Петър Вакарелов се представиха достойно, като двама от тях са едва 8 годишни.

В личната надпревара  Георги Бойчев завоюва два бронзови медала – 1  лично, като малко не му достигна да стигне до шампионската титла. На полуфинала загуби драматично от  Йоан Николов от гр. Тетевен. На смесени двойки завоюва бронзов медал заедно с Нина Николова от гр. Перник.Той показа изключително добра игра и борбеност.

Вторият бронзов  медал за клуба спечели Йордан Генов на двойки, заедно с шампиона в личното Йоан Иванов от Тетевен. Той също показа много добра игра и се надяваме през следващата година да се представи още по-добре, както и другите ни по-малки състезатели.

През първия ден се проведе и междузоново първенство за 12 и 15 годишни състезатели и ВРГ 2 мъже.Много добре се представиха мъжете, завоювайки първото място. Те играха в състав: Стойко Робов, Димитър Калоянов, Божидар Васев и Иван Вакарелов. В личната надпревара  Димитър Калоянов стана първи, а Стойко Робов втори.

Божидар Васе завоюва бронзов медал лично за юноши младша възраст.

Клубното ръководство изказва своята благодарност за добрите условия, при които се проведе първенството, както и положителната оценка на треньорите от клубовете.