Начало Общество КЗК подгони Ангелов за „Биндер“, станала известна с „Батко и Братко“

КЗК подгони Ангелов за „Биндер“, станала известна с „Батко и Братко“

СПОДЕЛИ

Сливенска строителна фирма “Биндер”, прочула се в аферата “Батко и братко”, може да се прости с до 10% от оборота си за 2011 г, съобщава вестник "Труд" в броя си от вчера. Решение за това е взела  Комисията за защита на конкуренцията миналия петък. Според решението   към мажоритарният собственик  Иван Ангелов, е предявено обвинение за нарушение на закона.Той има 14 дни за обжалване. 

В решението се казва, че Иван Ангелов, който е и собственик на птицевъдната фирма “Градус”, не е уведомил предварително Комисията, че придобива “Биндер”. Според извършена от изданието справка в търговския регистър, последният отчет на “Биндер” е от 2010 г. и оборотът  е бил малко над 14 млн. лв.

Фирмата "Биндер" се прочу през мандата на тройната коалиция. Тогавашният бивш шеф на пътната агенция Веселин Георгиев осигури поръчки за 120 млн. лв. на “Биндер”, чийто управител бе по-малкият му брат Емил Георгиев, а тази схема доби известност в цяла Европа като аферата "Батко и братко". Заради конфликта на интереси тогава Европейската комисия  замрази почти изцяло евросредствата за пътни проекти, припомня "Труд".

На снимката Иван Ангелов, сн. в-к "Монитор"

1 КОМЕНТАР