Начало Спорт 2 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала за „Бойни спортове“

2 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала за „Бойни спортове“

СПОДЕЛИ

На 20 и 21 октомври в Пловдив се проведе изключително силният международен турнир по джудо, в който участие взеха състезатели от Русия, Румъния, Сърбия и др. Спортен клуб "Бойни спортове" взе участие с 12 свои състезатели в почти всички възрастови групи. При най-малките Димитър Хаджиев в категория 50 килограма, след пет пълни победи, взе златно отличие. В категория 30 кг. Христо Пишмишов стана трети. С бронзово отличие се завърна и Николай Йовчев – категория 27 кг. Василий Найденов се класира на 5 място.

При юношите младша възраст Никола Петкански в категория 36 кг. спечели златен медал. При девойки младша възръст Йоана Пишмишова се размина на косъм с медала и се класира на 5 място. Много добро представяне за Светослав Байряков, за когото това е второ състезание, както и за Димитър Манчоров -кат.60 кг.

При юношите старша възраст  Иван Хърков завоюва сребърно отличие в категория 66 кг.

При младежите Нешо Нешев, в категория 66 кг., се класира на 3 място. Бронз получи и Теодор Каловски-кат.55 кг., който само преди седмица взе участие в Световно първенство.

"Доволен съм от представянето ни, но съм крайно разочарован от съдийството. На състезателите ни пожелавам упоритост в тренировките  и успех в следващия турнир по джудо, който ще се проведе на 10 ноември в Стара Загора" – коментира треньорът Александър Фръгов.