Начало Общество Лайънс събира средства за бллаготворителност с бал „Златна есен“

Лайънс събира средства за бллаготворителност с бал „Златна есен“

СПОДЕЛИ

lionsБлаготворителен бал организира за пореден път панагюрският „Лайънс клуб“. За пореден път през есента „лъвовете“ канят предприемачи, общественици и приятели на празник, наречен „Златна панагюрска есен“. Целта е да бъдат събрани средства за лечението на Георги Крушевски, за стипендии на деца в неравностойно положение, както и за деца и младежи, които ще бъдат настанени в Центъра за настаняване на деца от семеен тип. Балът ще се проведе на 15 ноември в зала „Луда Яна“ на СПА Хотел „Каменград“.

Припомняме, че през 2014 Лайънс – Панагюрище отбелязва петата си годишнина. В тази връзка през септември бе официално открит знакът на Лайънс-Панагюрище, който е поставен в градинката срещу бензиностанция “Петрол”.

Нека припомним, че едва две години след основаването си, Лайънс клуб – Панагюрище получи приз за най-бързо развиващ се клуб. За краткото време от създаването си, панагюрските “лъвове” показаха как трябва да се работи – със сърце, с хъс и желание да се помага. Първата си благотворителна акция клубът реализира още в нощта на основаването си – тогава членовете на новосформирания Лайънс – Панагюрище събраха дарения в подкрепа на близките на загиналите ден преди това 16 души в зловещата катастрофа край Ямбол. Дарителските жестове в подкрепа на пострадали и за лечение на болни станаха неизменна част от дейността на клуба. Наред със станалите традиция профилактични очни прегледи за първокласниците от общината и закупуването на бастуни, глюкомери и очила в помощ на хората със зрителни проблеми и диабетиците, Лайънс-Панагюрище успя да реализира и няколко мащабни проекта – на 21.05.2011г. беше финализиран проектът за оборудване на ресурсен кабинет в ОУ“20 април“, който е в помощ на деца със специални образователни потребности – в случая деца с намалено зрение. През 2012 панагюрските лъвове направиха поредния си благотворителен жест, насочен към хората с увредено зрение. Незрящите от общината ни имаха възможността да бъдат обучени да работят с компютър, като за целта от Лайънс закупиха специализиран софтуер, който  бе инсталиран на компютрите в Градската библиотека. Така библиотеката ни стана третата в България, която разполага с подобна специализирана техника в помощ на хората със зрителни проблеми. Сред  многото чудесни инициативи на клуба са “Гората на Лайънс”, учредяването на годишна стипендия за деца със зрителни проблеми,  спонсорирането на културни събития и др.