Начало Култура Литературен клуб „Виделина” организира Творчески портрет на Пенко Керемидчиев

Литературен клуб „Виделина” организира Творчески портрет на Пенко Керемидчиев

СПОДЕЛИ
restorant

Събитието е част от Културния календар на Община Панагюрище за месец февруари. Организатор е Клубът за литература, изкуство и общество „Виделина“ към Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище. Културната вечер ще бъде на 22 февруари от 17:30 часа в музикалната зала на НЧ „Виделина“.

Пенко Илиев Керемидчиев е роден на 11 януари 1927 година в град Панагюрище. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски“.
Преподавал е български език и литература в Девин, Сопот, Калофер, Копривщица, Раковски. Негови произведения са били печатани в много регионални и национални периодични издания.
Разбирането му за поезията е, че тя трябва да служи на човека, като изразява неговите мисли и чувства, за да го възвиси нравствено и духовно.
Член е на Съюза на писателите земеделци в България.
Пенко Керемидчиев е автор на стихосбирките „Откраднато слънце“ (1994 г.), „Разпятие” (1998 г.) „Непокорена летопис” (1998 г.), „Пронизана душа” (2000 г.), „Изстрадано време” (2002 г.), „Венец от живи рани” (2004 г.), „Видения”, (2006 г.), „Недосънувани блянове”, (2012 г.), „По-приказна от приказка” (2013 г.) и „Песента на щурчето“, издадената през 2018 година с финансовата подкрепа на Община Панагюрище по Проект за стимулиране на местни творци – „Панагюрище – духовност и творчество в едно“.