Начало Интервюта Любовта им отива

Любовта им отива

СПОДЕЛИ

12746584_10205629680205510_1477458546_n

Претърсих цялата вселена и намерих себе си единствено в нейните очи“, пее лошото момче нa рока Аксел Роуз в песента „This I Love“ и така дава едно от най  – точните определения за любовта, а именно, да намериш себе си в другия, но и да се откроявате един от друг. Намериш ли себе си, намерил си и щастието!

Пример за това щастие са Наталия и Ивайло Недялкови. Тяхната приказка започва преди 16 години и продължава и до днес.

Преди 10 години Наталия напуска родната си Варна и се мести в Панагюрище, за да бъде заедно с любовта на живота си – Ивайло.

В момента двамата са щастливо женени, а плод на любовта им е прекрасната им дъщеричка Вая.

Химията между Наталия и Ивайло не е изчезнала, а любовта витае във въздуха около тях. Те са млади, харизматични и са силно влюбени един в друг. Те са двойка, за която спокойно може да се каже, че любовта им отива!

В Деня на влюбените – Свети Валентин, Наталия и Ивайло разказват какво е чувството да намериш своята сродна душа и как поддържат огъня помежду си.

Честит празник! Как и къде се запознахте с половинката си?

Н: И двамата бяхме студенти във Варна и се запознахме в университета. Имахме сходни специалности, но не сме се срещали или разговаряли често. Извън учебните ангажименти бяхме много интересна и шарена компания с разнообразни интереси – спорт, музика, кино… Постепенно разговорите между нас двамата станаха все по-желани и по-дълги.

Беше удоволствие да споделяме впечатления, радости, понякога разочарования. Нашето запознанство мога да определя като процес.

И: Спомням си,че се запознахме в един нощен клуб. Беше много шумно и дори не чух името й. Тогава тя изчезна бързо, но бях сигурен, че ще я видя отново!

Любов от пръв поглед ли беше и как разбрахте, че сте намерили сродната си душа?

Н: Не мога да преценя дали е любов от пръв поглед. Първият поглед ме заинтригува наистина, но за да съм впечатлена от един човек ми е необходимо общуване.

Любовта от пръв поглед по-скоро е интуиция, че човекът насреща е някой, с когото би могъл да споделяш.

И: Да! Определено за мен беше любов от пръв поглед!

На какво държите най – много във връзката си?

Н: Взаимно уважение, споделяне, доверие! Също и това, че в нашето семейство няма мъжка и женска работа, работата просто се върши.

И: За мен всеки ден е като първия, изпитам към нея любов и уважение! Мисля, че тя го усеща и е щастлива!

Кое е най – значимото събитие за вас, откакто сте заедно?

Н: Големият момент беше раждането на дъщеря ни. Като друг важен момент мога да откроя и първата ни целувка.

И: Съгласен съм с нея. Има много важни за нас събития през съвместното ни съжителство, но най – значимото е появата на дъщеря ни.

Какво е за вас любовта ­ мечта, илюзия или реалност?

Н: Любовта е навсякъде, където има искреност. Тя е и мечта, и реалност. Пожелавам си любовта да не е илюзия. За мен любовта е стремеж, вяра, живот!

И: Любовта е в нас и във всеки един момент от самото начало.

С коя песен свързвате любовта и защо?

Н: Guns’n Roses – This I love. Удивително е как гласът на скандалния Аксел Роуз звучи като лирична поема за любов. Определено това е песента, която лично за мен олицетворява това свято чувство.

И: Има различни песни, които свързвам с определени наши моменти, не бих могъл да откроя само една, която обобщава всичко.

Можете ли да опишете човека до себе си само с три думи?

Н: Харизматичен, естет, кавалер.

И: Наталия – моята любов!

12695980_10205629680405515_686347195_n

Имате ли общо хоби или общи интереси, които ви сближават допълнително?

Н: Обичаме да пътуваме, доколкото ни позволяват възможностите. Също спорт, музика и още, и още …

И: Да, имаме много общи неща, които обичаме и двамата, също споделяме еднакви интереси, а мисля, че това е от особено значение в една връзка.

Каква е тайната на любовта ви? Как съумявате да поддържате огъня помежду си?

Н: Взаимно е. Всеки има своята свобода, не сме се „вързали” един за друг в лошия смисъл. Винаги оценяваме и обсъждаме на глас нещата, за които всеки от нас е проявил старание и търпение. Огънят помежду ни е тайна и за нас, не искам да я разобличавам.

И: Огънят го поддържаме с огън! И се получава!

Какви са плановете ви за Свети Валентин?

Н: На празника няма да сме заедно поради пътуване на Ивайло, но компенсирахме предния ден с разходка по любим маршрут и обяд на обичано от нас място.

И: Нека бъде изненада.

Мислите ли, че любовта трябва да се празнува един път в годината или щом човек е влюбен, за него всеки ден е празник?

Н: Аз знам какво е да празнуваш любовта всеки ден. Има трудни дни, но в останалите виждаш как животът се отблагодарява за любовта, която даряваш и която пазиш.

И: Намирам това за клише. И през ден става.

Какви са най – ценните подаръци, които сте получили един от друг?

Н: Оценявам високо това, че Ивайло ме учи на търпение. Много съм припряна. Много ценен подарък ми е цялата дискография на любима група.

Разбира се, имам много подаръци, някои от тях скъпи, но ценните са тези, които са получени без повод!

И: Дъщеря ни е най-големият подарък!

Какво бихте пожелали на себе си и всички влюбени двойки?

Н: Пожелавам си съжителството ни да е така градивно, както е сега. Дано повече хора да докажат на себе си, че са способни да са заедно, без това да означава свикване или еднообразие.

Винаги единият във връзката е водещ и е по-инициативен. Нека другият да е старателен в това, което умее най-добре, без отегчение, а с мисъл и старание за любовта!

И: Уважение на първо място и да търсят разнообразие в живота си!

Н и И : Нека е жива любовта!

1 КОМЕНТАР