Начало Общество Магистратурата като инвестиция през 2021 г.

Магистратурата като инвестиция през 2021 г.

СПОДЕЛИ

Над 30 чуждестранни университети очакват българските кандидати на виртуалното изложение „Световно образование“

Образованието е една от сферите, които претърпяха най-голяма трансформация през последната година. Дистанционното обучение пренесе институции, преподаватели и ученици в непозната територия, но и показа нагледно колко важно е всъщност качественото обучение за обществото. И като споменахме качественото образование, за повечето българи следването в чуждестранни университети винаги е било една от най-добрите инвестиции в бъдещето и себе си, независимо дали става дума за бакалавърска, магистърска програма или специализиращ курс.

Заслужава ли си обаче да учите в чужбина през 2021-ва?

Обективно погледнато, сега е възможно най-подходящият момент да се ориентирате към обучение в международен университет. Предизвикателствата в областта на заетостта през последната една година са свързани както с различните сектори, така и със самите работни процеси и квалификацията на персонала. Най-желаните кадри са тези, които притежават по-пълен набор от знания, умения и опит, за да могат да помогнат на компанията да се адаптира към новата ситуация.

Специално разработени програми в чуждестранните университети дават възможност за надграждане на всички тези нужни знания и са предпочитан избор на работодателите. Подобно затвърждаване и профилиране в желаната област ще ви помогне да заемете своето професионално място по един категоричен начин.

Най-предпочитаните магистратури за успешна професионална реализация

В тази безпрецедентна ситуация се откроиха няколко сектора с високо ценени кадри, като в същото време се появи и острата нужда от повече квалифицирани специалисти. Магистратура в сферата на инженерството, технологиите, биомедицината и здравните науки може да се окаже стъпалото, което ще ви отведе до заемането на позиция в едни от най-перспективните организации, съпровoдено с по-добро заплащане и по-широк кръг от професионални контакти.

Редица международни висши училища предлагат едни от най-актуалните програми, като „Кибер сигурност“, „Биотехнологии“, „Управление на рискове и кризи“, „Софтуерно инженерство“. Обучението в тези институции не е нужно да бъде скъпо, тъй катo в държави като Нидерландия, Германия, Австрия, Белгия и Франция то е на достъпни цени от 700 до 3000 евро на година, а в скандинавските страни е напълно безплатнo.

Въпреки Брекзит, част от университетите от Обединеното кралство планират финансови стимули за студенти от ЕС под формата на стипендии или отстъпка от таксата, която може да достигне до цели 40%.

Съществува и възможността за дистанционна магистратура, която е идеална за всички, които все още се притесняват да пътуват и не искат да живеят в чужбина за по-дълъг период от време. Такива програми осигуряват гъвкавост на обучението и се предлагат от избрани университети във Великобритания и САЩ.

Част от международните висши училища предлагат и сертификационни програми за хората, които биха искали да задълбочат знанията си в дадена професионална област. Подобни курсове са по-достъпни и кратки по продължителност в сравнение с обучението за магистърска степен. Придобитият сертификат не само осигурява умения за успешна реализация в различни специализирани сфери от „Корпоративно предприемачество“ до „Мениджмънт на винарския бизнес“, но е и ценно допълнение към автобиографията.

Престижни университети от 9 държави разказват за своите програми

Близо 30 международни висши училища ще се включат във виртуалното издание на най-утвърдения форум за образование в чужбина – „Световно образование“. Изложението ще се проведе на 20 февруари, събота, в една от най-добрите онлайн платформи в света.

Сред участниците са британските Lancaster University, University of Leeds и Brunel University London, холандските Tilburg University, University of Groningen, както и институциите от елитната швейцарска група Swiss Education Group. Всички, които се интересуват от магистратура в чужбина, ще могат да получат специализирана, актуална и конкретна информация за програмите, настоящите формати на обучение, както и да сравнят условията в най-предпочитаните образователни дестинации.

Организаторите предлагат и възможността за предварително планирани индивидуални срещи с представителите на институциите, като по този начин кандидатите ще могат директно да получат отговори по всички теми, от които се вълнуват. Чрез видео или чат сесия, българските кандидат-бакалаври и магистри ще могат да разберат от първо лице какви мерки са предприели институциите, за да гарантират високите академични стандарти на обучението.

Виртуалната платформа позволява и гледането на тематични презентации на живо, по време на които професионални образователни консултанти ще споделят най-актуалната информация и условията за следване в топ дестинации като Великобритания, Холандия, Франция, Белгия и скандинавските държави.

Участието в изложението е напълно безплатно, като се изисква единствено предварителна регистрация на www.world-education.eu.

Източник: manager.bg