Начало Култура Малин Кръстев и Геро са новите „Свалячи“ на панагюрска сцена

Малин Кръстев и Геро са новите „Свалячи“ на панагюрска сцена

СПОДЕЛИ

С хумор ала Чаплин и Уди Алън новата пиеса разкрива мечтите на хората от „Б” група

 

Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро попадат в болница след неуспешен опит за самоубийство. Те искат да сложат край на живота си, защото са пълни неудачници в живота, с жените хич не им върви, а и нямат пукнат лев в джоба. Всичко това е част от сюжета на комедията на Елин Рахнев „Свалячи“, която ще се играе в Панагюрище на 21 септември от 19:00 часа в Театър Дом-паметник.

Героите на Малинко и Геро всъщност са странични футболни съдии от родната Б група, които мечтаят да станат поне главни съдии в Б група, после пък да влязат в А група и накрая да свирят един-единствен мач от Шампионската лига. А не след всеки мач да ги пребивават и феновете да крещят познатия рефрен „Съдията, съдията…“

Страстно желаят да свалят някоя секси мацка, да я заведат на ресторант, или просто да живеят като випове. Известният драматург, писател и поет Елин Рахнев прави своеобразно продължение на своите „Фенове“ – едно от най-успешните представления на български автор. Малин Кръстев и Герасим Георгиев влизат брилянтно в образите на родните Лаурел и Харди, чиято изповед едновременно натъжава и разсмива зрителя.

Образът на мечтаната секси жена пък е изигран от младата Мариела Топалова. Двамата футболни съдии и пишман свалячи неудачници взаимно оплакват съдбата си. Единият е кльощав, а другият с наднормено тегло, който обаче се смята за изпечен сваляч. На сцената актьорите преживяват куп трагикомични истории – опит за самоубийство, престой в болница и в арест заради желанието им да се корумпират като съдии. Ако не свирят мач от Шампионска лига героите мечтаят поне да получат минута мълчание в своя чест по време на финал на Световното първенство. И накрая я получават.

Постановката е дело на Драматично-куклен театър „Иван Димов”, град Хасково, режисьор е Пламен Панев.