Начало Интервюта Мария Илиева: Очаквайте взривяващ концерт

Мария Илиева: Очаквайте взривяващ концерт

На 31 август в село Панагюрски колонии Мария Илиева ще изнесе концерт, който е част от празничната програма по случай Деня на миньора

СПОДЕЛИ
Мария Илиева

На 31 август в село Панагюрски колонии Мария Илиева ще изнесе концерт, който е част от празничната програма по случай Деня на миньора

ВИЗИТКА

Родена е във Велико Търново в семейство на класически музиканти. Първите си крачки на клубна сцена прави като вокал на групата „Високо“. През 2000 г. Мария Илиева е поканена от млади музиканти да направят група, в резултат на което заедно поставят началото на „KAFFE“. В края на 2000 г. качествата на Илиева като изпълнител привличат вниманието на първите ѝ продуценти – Българска музикална компания (БМК), които ѝ предлагат солова кариера и продуцентски договор. Големият успех на Мария идва след пробива ѝ с песента „Лунен сън“, следва „Нищо“. Хитовете изстрелват певицата на върха на класациите и ѝ носят престижни награди, както и висока оценка на публика и критика. На 31 август в село Панагюрски колонии Мария Илиева ще изнесе концерт, който е част от празничната програма по случай Деня на миньора.

– Мария, вече върви националното Ви турне, което ще завърши през октомври. Какво е по-различното за Вас и за публиката?

– Турнето “Всичко – най-доброто от Мария Илиева” представя едноименния ми албум, събиращ най-големите хитове от началото на кариерата ми до днес. Именно затова концертите са толкова специални за мен. Сцените и мултимедиите са внушителни, а бендът ми – впечатляващо добър. Избрах с мен да свирят някои от най-добрите музиканти в България – Георги Янев (музикален директор и китара), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Васил Вутев (барабани), Милен Кукошаров (пиано), Владислав Мичев (тромбон и синтезатор), Евден Димитров (бас), Волен Милчев (беквокали и синтезатор) и Пламен Денчев (синтезатор и беквокали). Имах невероятни концерти в Античния театър на Пловдив и Летните театри на Бургас и Варна това лято. Публиката беше на крака и пееше през цялото време, това е изключително щастие за всеки един артист. Нямам търпение за концерта ми в Зала 1 на НДК на 22.10., за където подготвям още по-мащабни изненади.

– Казвате, че след раждането на сина Ви тренирате спорта „тичане след бебе“. Какво Ви дава сина Ви освен прекрасната физическа форма?

– Дава ми всичко. Той е моят свят и най-голямото щастие в моя живот. Прекрасен е, вече разбира всичко, показва характер и не спира да говори на неговия си бебешки език. Преоткривам света с него и това ме зарежда безкрайно.

Стенли: Очаквам слънчево време и слънчево настроение за празника

– Имате славата на еднa от най-добре обличащите се певици, а и българки изобщо. Как го постигате – с личен усет или с консултанти?

– Благодаря! Стилът е въпрос на усещане, но от години се доверявам на екип от професионалисти, които освен че са на топ ниво в професията си, ме познават много добре и знаят какво точно ми харесва и какво не. Това са стилистът ми Боян Кузески, гримьорът Елиза Попова и коафьорът Георги Петков.

– Какво да очакват от Вас работещите в „Асарел-Медет“ и гостите на с. Панагюрски колонии на 31 август?

– Очаквайте всичко – най-доброто от Мария Илиева! А аз очаквам с нетърпение срещата ни! Ще направим взривяващо подгряване за концерта в София на 22.10.

Стенли, Графа, Мария Илиева и Стефан Илчев ще пеят любими български песни за Деня…