Начало Култура Мария Перфанова с награда за есе от Славянското дружество

Мария Перфанова с награда за есе от Славянското дружество

63
0
СПОДЕЛИ

В приключилия наскоро Национален литературен конкурс „Славянските просветители  – народни будители” проведен от Славянското дружество в България втора награда в раздел есе взе панагюрката Мария Перфанова. Първа награда в същия раздел не бе присъдена.

Мария Перфанова награда Славянско дружество
Мария Перфанова, след като получи наградата си от председателя на журито Драгомир Шопов, изказа искрената си благодарност за дадената й висока оценка.

Церемонията по награждаването се състоя  тази сряда,  5 ноември, в централата на Дружеството на ул. „Славянска” 6 в столицата. На нея председателят на журито Драгомир Шопов, видимо развълнуван, изрази добрите впечатления на членовете на комисията за творческата изява на панагюрката, като не пропусна да отбележи, че Панагюрище продължава да бъде важна точка в духовната карта на България.

Есето, с което М. Перфанова взе наградата, е озаглавено „С поклон и надежда за Будителите“.

Тържественото събитие бе съпроводено с концерт, включващ класически и съвременни музикални творби.

Регламента на конкурса включваше участието на творби в категориите: есе, разказ, стихотворение и очерк. Възрастовите групи бяха: І – от 7-10 г., ІІ – 11-14 г., ІІІ – 15-18 г. и ІV над 18-годишна възраст. По време на празничната вечер организаторите обявиха, че общият брой на отличените тази година творби е 17. Те заедно с творбите, наградени в конкурса през последните пет години, ще бъдат включени в специален сборник, чието издаване предстои през 2015 г.