Начало Спорт Мариян Наплатанов игра на финала за купата на България, отборът му спечели...

Мариян Наплатанов игра на финала за купата на България, отборът му спечели среброто

СПОДЕЛИ

mariqnОтборът на ДИТ-София, в който играе нашият млад футболист Мариян Наплатанов, спечели сребърните медали, след като претърпя драматична загуба на финала за Купата на България от отбора на Литекс-Ловеч. Срещата се игра в края на миналата седмица, на стадиона в Правец, пред около 400 зрители. През първото полувреме нямаше доминиращ отбор, личеше амбицията и на двата тима да спечелят купата, а полувремето завърши при 0:0.

Второто полувреме започна много динамично, имаше атаки и към двете врати.  При една от атаките на отбора на ДИТ, известният с изключителната си бързина  Мариян Наплатанов получи дълъг пас по крилото, настигна топката и се отправи към противниковата врата. Защитниците на Литекс обаче, след като не успяха да го стигнат, с цената на грубо нарушение, гарнирано с жълт картон, свалиха Мариян на земята.  Последваха още няколко положения за отбора на ДИТ, но за съжаление играчите не успяха да се възползват, направиха две банални грешки в защита, от които играчите на Литекс се възползваха и не пропуснаха да отбележат.

Отборът на ДИТ достигна до финала, след като отстрани силните отбори на Левски , ЦСКА, Черно море – Варна и Ботев-Пловдив.

Да честитим на Мариян Наплатанов второто място, сребърния медал и затвърждаването на мястото му в националния отбор. Пожелаваме здраве и късмет на младата ни футболна надежда, както и златни медали в края на държавното първенство, тъй като ДИТ за момента водят в класирането с 6 точки пред втория – отборът на Славия.