Начало Общество Мащабен ремонт тече в Природонаучния музей

Мащабен ремонт тече в Природонаучния музей

17
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

gabi2Реконструкция на Природонаучния музей в Панагюрище тече от средата на 2014 година. Ремонтът е по проект „Кампания за популяризация на биоразнообразието на видовете гъби и фауната в Община Панагюрище” на стойност 15 000 лева. Проектът се финансира от Държавен фонд „Земеделие”.

В края на 2014 година бе ремонтирана покривната конструкция на Природонаучния музей. Проектът включва реконструкция на девет от съществуващите в музея витрини и поставяне на една нова. Новоконструираната витрина ще представлява диорама, показваща 15 вида гъби, виреещи в Средна гора. Тя се изработва от Николай Тодоров от „Арт модел” с. Драгичево. Ремонтирана ще бъде и входната част на музея, където ще бъде поставен екран на който ще бъдат представяни видовете гъби и фауната в Общината. Проектът предвижда и изработването на две хартиени брошури, целящи популяризация на биоразнообразието на видовете гъби и фауната в Община Панагюрище.

По време на ремонта природонаучният музей е затворен за посетители, като все още не е ясна датата на която той отново ще отвори врати.