Начало Общество Разпределят нови 68 000 лева за детските градини

Разпределят нови 68 000 лева за детските градини

СПОДЕЛИ

Вдигат заплатите на медицинските сестри, работещи в детските заведения

odz8Всяка една от детските градини в общината ще получи допълнителни средства за закупуване на нови катерушки и благоустрояване на дворните пространства. Предложението на кмета Никола Белишки бе одобрено от комисиите по култура и БИО. Очаква се решението да бъде взето на предстоящата сесия на местния парламент. Средствата се разпределят на базата на изготвени проекти и са съобразени с бройката на децата в детските заведения. Най-много – 15 000 лв , са за ОДЗ „Райна Княгиня“ и филиала. Средства са предвидени и за всички градини по селата.

Стана ясно, че като техен работодател, общината е повишила значително възнагражденията на всички медицински сестри, работещи в детските заведения. Новите заплати са залегнали в колективните трудови договори, подписани със синдикатите в детските градини. ОДЗ „Звънче“ пък ще бъде с една група по-малко, тъй като бройката деца е намаляла, това е довело и до съкращения в детското заведение.

1 КОМЕНТАР

  1. Това,че се вдигат заплатите на медицинските сестри в детските градини,а също и минималната работна заплата е много добре,но запитва ли се някой какво се случва със заплатите на детските учители? Както винаги ние търпеливо чакаме да дойде и нашия ред.




    0



    0