Начало Общество Материалът за болницата в „Труд“ съчинение по картинка?

Материалът за болницата в „Труд“ съчинение по картинка?

СПОДЕЛИ

Материалът във вчерашния брой на "Труд", в който ежедневникът хвърли бомбастичната новина за "отделение – фантом" в панагюрската болница, уж установено след проверка на здравната каса, ще се окаже или бомбастична грешка, или нещо друго. Вчера репортер на ПИА получи констативния протокол издаден, след въпросната проверка, която е се е провела от 3 до 5 октомври, тази година. Самият протокол е с дата 12 октомври. В заключенията на инспекторите не се споменава нищо за "липсващо цяло отделение", "глоба от 10 000 лева" и останалите нередности,  които са изброени в информацията на "Труд". Нещо повече – от заключенията на проверяващите става ясно, че всъщност не са констатирани никакви нарушения и всичко е наред. Дали ръководството на МБАЛ "Събо Николов" ще потърси правата си и ще опровергае публикацията в "Труд", която очевидно уронва престижа на лечебното заведение, предстои да научим.

6 КОМЕНТАРА

  1. Не ми го задавай на мен този въпрос. Аз не следя медиите, нито съм чел материала на „Труд“. Аз просто ти казах защо няма печат на Констативния протокол.
    Предполагам, че случаят ще има продължение. Все пак материалът на „Труд“ е от вчера, а на ПИА от днес. Предполагам, че щом се е вдигнал шум, скоро ще се разбере истината.




    0



    0
  2. Често се случва национални медии да си съчиняват. Правят го най-големите манипулатори от БТВ, прави го и Нова и всеки, за който се сетите. Проблема е, че в стремежа си да изкарат сензация, журналята бързат и не си проверяват добре фактите и източниците.
    С интерес ще следя случая.




    0



    0