Начало Общество Мажоретките от ОДК с участие в ІХ –ти Европейски Шампионат в Полша

Мажоретките от ОДК с участие в ІХ –ти Европейски Шампионат в Полша

СПОДЕЛИ

Мажоретен състав при ОДК, град Панагюрище с ръководител и хореограф Елеонора Найденова се завърна от участие в ІХ European Championship – IMA 2012, състоял се в полския град Ополе. Този шампионат е финалното събитие, в което се състезават най-добрите отбори от десетте държави –членки на Международната Мажоретна Асоциация

Припомняме, че през 2011 година мажоретният състав, спечелил приз от Международния мажоретен фестивал „Златен помпон” беше номиниран с право на участие в този мащабен шампионат. Шампионатът се провежда ежегодно и в него традиционно вземат участие около 3000 мажоретки от 10 държави – членки на Асоциацията. За втора година мажоретен състав представя България и мери сили с изключително силната конкуренция и многобройните отбори. Тази година отборите бяха 95, като общия брой на участничките беше 2500 мажоретки. Нашите момичета се състезаваха в категориите Батон и Помпон сениори /над 15 години/. В категория Помпон /defile 100м и stage choreography/ отбора събра 152, 70 точки при максимален брой взети точки 169,60, което го нареди на 18-то място. В категория Батон – 158,20 точки, при максимален брой събрани точки 170, 60 с което се нареди на 21 място.

В сола при кадети Мария Ралчева се нареди на 14-то място – 77, 95 точки при максимален брой събрани точки 82,60. В дуети при джуниори Мария Ралчева и Радина Мичкюрова се наредиха на 18-то място със 78, 65 точки при максимален събран 84,20. В категория Батон джуниър соло Радина Мичкюрова се нареди на 19-то място с резултат 79,25 при максимален 83,65. Ангелина Михова зае също 19-то място в категория Батон сениори.

Президентът на IMA и домакин на това събитие – г-н Станислав Ревиенски връчи специалната награда – Купа за успешно представяне и първо участие на Мажоретния състав от България и поздрави отбора за амбицията и спортния дух да се състезава с вече доказани изключително силни и популярни в Европа мажоретни отбори.

Заедно с българския отбор беше Вицепрезидента на Българска Мажоретна Асоциация – Русалия Петрова. Тя благодари на ръководителката и хореографка Елеонора Найденова за големия труд, който е положила и заедно с нейните чаровни момичета е успяла да представи достойно България в това престижно състезание. Русалия Петрова подари медал с логото на Международната Мажоретна Асоциация /IMA/ и пожела на ръководителката и нейния състав още много бъдещи успехи и награди от такива престижни състезания и шампионати.
Мажоретния състав при ОДК благодари на Община Панагюрище и „Асарел – Медет” – АД за оказаното доверие, финансова и морална подкрепа, без които съставът нямаше да може да стане част от това грандиозно събитие и да представи страната ни достойно.