Начало Култура Мажоретният състав на СОУ”Нешо Бончев” се завърна с 6 златни купи от...

Мажоретният състав на СОУ”Нешо Бончев” се завърна с 6 златни купи от V Национален фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник”

СПОДЕЛИ

На 18 и 19 май в зала „Младост” в Шумен се проведе V Национален фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник”. Той се организира от Община Шумен и Спортния клуб по художествена гимнастика „Ритмик”. Фестивалът е част от програмата на Майските празници на културата и в подкрепа на шуменската кандидатура за Европейска столица – 2019. Над 430 са били участничките във фестивала, а организаторите на надпреварата са Марийола Спасова и Снежана Иванова, от Спортен клуб по художествена гимнастика „Ритмик”-Шумен. В състезанието са се включили състави от седем града: Бургас, Търговище, Пазарджик, Левски, Свиленград, Панагюрище и Нови пазар, както и домакините от Шумен. Отборите са били разделени в четири възрастови групи. Най-малки са участниците от детските градини – до 7 години, а останалите възрастови групи са: до 12, до 14 и над 14 години.

Грациите на СОУ”Нешо Бончев”, с ръководител г-ца Мария Бензарова, защитиха достойно името на състава, на своя патрон и на града като станаха горди носители на 6 златни купи. Момичетата успяха да впечатлят журито със съвкупност от техника и изящество, от младост и красота, от естетика и хармония, в своите танци. Постигнатият успех е резултат не само на много ентусиазъм, талант и желание, които влагат младите състезателки и тяхната ръководителка, но и на сериозно творчество, упоритост и многобройни тренировки.

Мажоретките показаха в различните възрастови групи специфични танцувални умения. Красавиците участваха в трета и четвърта възрастова група като се сътезаваха в три категории: „Традиционал корпус”, „Параден корпус” и „Помпон”.

По традиция БСФБТМ връчи специалната награда на фестивала. Призът „Най-атрактивна мажоретка” заслужено спечели Анелина Калпакова, която впечатли съдиите със своето цялостно представяне през състезателните дни.

”Достойното представяне на момичетата е следствие от многобройни, продължителни и не леки тренировки, но целият положен труд си стуваше. Надявам се, победата да ги амбицира още повече, за да могат да задържат и доусъвършенстват това ниво за следващите състезания.”- сподели в заключение г-ца Бензарова.

Анелина Калпакова

2 КОМЕНТАРА

  1. „Шест златни купи“ ,много е интересно как за трето място дават златни купи!? Много лесно се отгоравя на този въпрос,има голяма разлика между златно и жълто. Това,че вашите купи са жълти,не означава,че са златни! Ето резултатите и съставите,които наистина имат златни купи:
    http://topnovini.bg/node/53228.




    0



    0