Начало Общество Местният клуб “Традиция” отбеляза 25 годишнината от създаването на Националното дружество

Местният клуб “Традиция” отбеляза 25 годишнината от създаването на Националното дружество

111
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ТРАДИЦИЯ

С изложба днес Регионален клуб “Традиция” отбеляза 25-годишнината от основаването на Националното дружество. Мероприятието се проведе в сградата на Историческия музей. Участниците представиха бойно снаряжение, униформи и предмети от старинно военно оборудване от втората половина на XIX в. до първата половина на XX в. на българска и чужда армия.. Председателя на местния клуб Методи Навущанов разказа подробно на присъстващите за всички представени атрибути.

Директорът на музея проф. д-р Атанас Шопов поздрави членовете на дружеството по случай юбилея и сподели, че е изключително радостен за доброто партньорство между музея и местния клуб.

Г-н Шопов връчи актове за дарение за персоналните дарителски актове на председателя на Регионален клуб „Традиция” – Панагюрище Методи Навущанов, който през месец ноември дари на музея кокарда (малка значка, която се слага отпред на униформена шапка), която вече намира място във фонда на музея и на Недялко Чоролеев, който е предоставил на музея кожени дисаги и бронзова муща.

Още снимки от събитието можете да видите в нашата Фейсбук страница.