Начало Култура Местният творец Нонка Чардакова ще представи книгата си „Красотата на сезоните”

Местният творец Нонка Чардакова ще представи книгата си „Красотата на сезоните”

40
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

krasotata na sezonite

Местният творец Нонка Чардакова ще представи книгата си „Красотата на сезоните” на 14 януари (четвъртък) от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов”.

Нонка Чардакова е родена на 15 юни 1941 г. в с.Попинци, община Панагюрище, където живее и понастоящем. По професия е учителка. Активно участва в дейността на читалище “Искра” като самодейка. В продължение на 10 години е била председател на читалището, а сега е член на неговото ръководство. Пет години работи като ръководител на детски състав “Изворче”, завоювал чрез дейността си много награди от национален, регионален и общински мащаб.

Има публикации във вестниците “Пенсионери” – София, “Фолклорен хоризонт” – Пловдив, “Виделина” и “Дебютант” – Пазарджик, “Време” и “Оборище” – Панагюрище, “Вестник за жената”, електронното списание “Аз-жената” и др.

Има отличие от Мелнишки вечери на поезията – 2003 година за стихотворението “Червено вино”, а разказът й “Трудна жътва” спечели Трета награда в раздел проза през 2003 година в конкурса “Спомени далечни” на в-к “Пенсионери”. Стихотворението й “Звездите светят” влиза в поетична антология “Поезия Бяла 2003”.

“Звездите светят” (2005 г.) е първата й самостоятелна стихосбирка.

 

На срещата в Панагюрище писателката ще представи книгата си  „Красотата на сезоните”, която излезе в края на 2015 година.