Начало Общество Местният парламент въвежда опция „устно становище“ от администрацията

Местният парламент въвежда опция „устно становище“ от администрацията

СПОДЕЛИ

С цел повишаване ефективността и динамиката на работата на местния парламент, се предвижда опцията получаване на "устни становища" от общинската администрация. Това стана ясно по време на традиционната пресконференция, коятопредседателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева даде, след като предишния ден се проведе редовно заседание на местния парламент.

Комисиите по бюджет и икономика и териториално и селищно устройство са най-натоварени в сравнение с останалите комисии, но и много добре работещи – това бе коментарът на председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева в отговор на репортерски въпрос коя или кои, според нейните наблюдения, са комисиите, които най-добре работят.

Според отчета за изминалите 6 месеца, Общинският съвет е заседавал 6 пъти, взети са 100 решения. По време на брифинга Веселина Зумпалова-Ралчева подчерта важността на приетите през отчетния период две нови наредби – за незаконно строителство и горските територии,поради факта, че са свързани с бъдещото кандидатстване на общината с проекти по европейските програми.