Начало Общество Министър Десислава Терзиева: Близо 12 млн. лв. са приходите от концесии...

Министър Десислава Терзиева: Близо 12 млн. лв. са приходите от концесии на плажове за 2013 г.

12
0
СПОДЕЛИ
restorant

vyzstanovqvat-morskata-ivica-v-burgas-za-predstoqshtiq-leten-sezon-71743

Това е заявила Десислава Терзиева – министър на регионалното развитие на заседанието на Комисиите за контрол върху цялостното изпълнение на концесионните договори за морски плажове на форум в град Бургас, провел са на 10 юли.

Според министър Терзиева приходите от концесионни плащания за 2013 г., включително лихви и неустойки, са в размер на 11.830 млн.лв., съгласно Годишния доклад на Комисията за контрол по предоставените концесии за морски плажове през 2013 г.

Спрямо 2012 г. се отчита ръст от 3%. Стойността на изплатените неустойки по договори за 2013г. е близо 620 хил.лв. Данните са за всички 58 концесионни договора за морски плажове.

Петдесет на сто от постъпилите концесионни плащания за 2013 г., на обща стойност 4 822 785.11 лв., са внесени в бюджетите на 11 Черноморски общини, на чиито територии са разположени плажовете, предоставени на концесии. Средствата се предоставят за осигуряване на транспортни връзки с местните пътища и благоустрояване на прилежащите територии на морските плажове. Средствата са предназначени и за почистване на неохраняемите плажове на територията на съответната община, както и за поставяне на предупредителни табели.

В рамките на заседанието е бил приет доклад за извършените проверки в началото на летния сезон 2014 г. за състоянието на морските плажове, предоставени на концесия и изпълнение на задълженията по договорите от страна на концесионерите. Приет е бил и графикът за провеждане на втората проверка на морските плажове през активния летен сезон.