Начало Общество Министерство на инвестиционното проектиране: Парите за кадастрални карти са осигурени

Министерство на инвестиционното проектиране: Парите за кадастрални карти са осигурени

СПОДЕЛИ

По повод публикацията ни от 10 януари Правителството излъгало общините за кадастралните планове, в която цитираме изказване на народния представител Христо Калоянов по време на пресконференция с представители на местните медии, вчера от пресслужбата на Министерство на инвестиционното поректиране се свързаха с нас и поискаха право на отговор. Публикуваме текста, който получихме по имейла.

 

Право на отговор

На 10 януари 2014 г. във ваша публикация със заглавие „Правителството излъгало общините за кадастралните планове“ се твърди, че кабинетът на Пламен Орешарски „не изпълни ангажимента си да финансира изработването на общи устройствени планове и кадастрални карти за нуждите на общините“.

Във връзка с това заявяваме, че твърденията в публикацията не отговарят на истината. Парите за кадастрални карти са осигурени и никоя община няма сама да финансира изработването на кадастрални карта и регистри.

До края на януари ще бъде обявена процедура по Закона за обществените поръчки за изработване на нови кадастрални карти и регистри.

За вашата община Панагюрище има изработена от държавата кадастрална карта още преди 5 години (влязла в сила преди около 3 години) и не са необходими никакви нови средства за ККР.

По отношение на манипулативните твърдения: „правителството не изпълни ангажимента си да финансира изработването на общи устройствени планове“, ви информираме, че предвидените 5 милиона в бюджета на МИП са само помощни средства за тези общини, които вече са в процес на изработване на УП.   

Дирекция „Връзки с обществеността, протокол и информационно обслужване“

Министерство на инвестиционното проектиране