Начало Без категория Мирослав Митев от ШК „Марица -изток“ Раднево спечели купата на миньора

Мирослав Митев от ШК „Марица -изток“ Раднево спечели купата на миньора

СПОДЕЛИ

След оспорвана надпревара преминала в изключителен спортен дух, купата на миньора спечели Мирослав Митев. Победителят загуби единствено от състудента си в НСА „Васил Левски“ Найден Иванов в третия кръг, но след това беше безгрешен в 4 последователни партии. Второ място – Стоян Томов от Пазарджик. Трето място за Найден Иванов от ШК „Оборище“.

При 10- годишните със златен медал се окичи Атанас Керекчийски с 4 точки, сребърен медал за Никола Никленов 3,5 точки и бронзов медал за Георги Чалъков от ШК „Оборище“ с 3 точки. Техни подгласници станаха Станислав Тошкин, Людмил Генчин и Илия Бимбашов.

При 12 годишните – първо място и златен медал за Радостин Гагов с 4 точки, 2-ро мяесто и сребърен медал за Драгомир Вълчев с 3,5точки и 3 -то мяпсто и бронзов медал за Георги Юруков с 3 точки, техен подгласник стана Мариян Гергеминов.

При 16 годишните – първо място и златен медал за Гинка Юрукова от ШК „Оборище“ , завършила 4-та в генералното класиране. 2-ро мяесто и сребърен медал за Георги Митов, 3-то място и бронзов медал за Димитър Юруков с 4 точки. Техни подгласници са Иво Стоянов, Васил Чардаков, Николай Шишков и Симеон Петков.

При Сеньорите първите места се заеха от местните легенди – златен медал за Захари Захариев с 5 точки, който до последно беше претендент за купата и победи в прекия двубой Найден Иванов, Сребърен Медал за Любомир Стефанов с 4,5, бронзов медал за Иван Шопов също с 4,5 точки. Техни подгласници станаха Стоян Байряков с 4 точки и Христо Атанасов 3,5 точки.
Генерално класиране:


Наградите и грамотите на участвалите състезатели връчиха организаторите на турнира от ШС „Асарел-Медет“ г-н Петьо Караджов председател на секцията и директорът на турнира г-жа Донка Караджова.