Начало Препоръчани Момчетата на Тенис клуб „Панагюрище“ вицешампиони на Държавното отборно първенство

Момчетата на Тенис клуб „Панагюрище“ вицешампиони на Държавното отборно първенство

СПОДЕЛИ

Йордан Генов бронзов медалист в личната надпревара

На 10 и 11 април в  зала „ Арена Асарел „се проведе  Държавното отборно и лично първенство за момчета и момичета до 12 г. Участие взеха 60 момчета и 40 момичета от 20  тенис-клуба.

Тенис клуб „Панагюрище“ се представи със следните свои състезтели: Йордан Генов, Матея Генов,Димитър Димитров,Илия Зубев, Мартин Найденов, Ема Накова, Никол Найденова, Ради Захариева и Сияна Ралчева. 

Момчетата бяха разпределени в 12 групи по 5 състезателя, а момичетата в 8 групи също по 5 състезателки. Според правилата, след изиграване на всеки срещу всеки в групата си, за основната схема се класират първите двама от всяка група,където играят до намиране на точното класиране.

Йордан Генов и Матея Генов се класираха първи в групите си, а деветгодишния Димитър Димитров изненадващо  също стана 1-ви в групата си и се  класираха за основната схема. Илия Зубев остана трети в групата.

Йордан Генов след загуба от шампиона от „Комфорт“  Варна завоюва бронзов медал, Димитър Димитров зае 9  място, като показа стабилна игра, а Матея Генов по силата на наредбата на БФТМ, остана на 11 място.

При двойките в осмицата се класираха: Йордан Генов с Димитър Стоев от „Стоян-Строй“, Матей Генов с Георги Прасков от Златица и Димитър Димитров със Симеон Иванов от „Стоян-Строй“.

 В отборната надпревара отборът ни се окичи с вицешампионска титла след отбора на „Комфорт“ Варна. На трето място остана отборът на „Стоян-строй“ и четвърти „Родопи“ Момчилград.

При момичетата първи стана отбора на „Родопи „ Момчилград следван от „Дунав“ Русе, „Комфорт“ Варна, СКТМ  Две могили и ТК Панагюрище

Съдийският апарат  с главен съдия Каролина Лилова и помощник Десислава Ботева се справи отлично с тежката задача за провеждане на състезание от такъв ранг.

 Клубното ръководство изразява благодарност на своите състезатели, както и към г-н Асен Попниколов за предоставената качествена материална база, към ръководството на зала“Арена Асарел“ за предоставените отлични условия за провеждане на финала и на работниците по поддръжка на залата.