Начало Общество МВР: Върху момичето не било упражнено насилие

МВР: Върху момичето не било упражнено насилие

СПОДЕЛИ
restorant

dobre doshli v strelchaВъв връзка със скандалното задържане на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев пресцентърът на Областната дирекция на МВР – Пазарджик излезе с официално прессъобщение преди минути. Ето и самата полицейска информация, цитирана дословно:
В петък вечерта е получен сигнал от родителите на непълнолетно 16-годишно момиче от Стрелча, че дъщеря им не се е прибрала от училище. Малко след това е получен втори сигнал, че детето се е прибрало, но е неадекватно. Според първоначалните данни по всяка вероятност е станала обект на сексуално насилие. Незабавно за разследване на случилото се е създаден екип от разследващ полицай, криминалисти, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Непълнолетната е освидетелствана в отделение по „Съдебна медицина” при МБАЛ-Пазарджик, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

Въпреки това за пълното изясняване на случилото се е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура в Панагюрище, както и Окръжната прокуратура в Пазарджик. Направен е щателен оглед на мястото посочено от девойката, където е станала обект на посегателството, иззети са веществени доказателства. Предстои да бъдат извършени необходимите експертизи в хода а досъдебното производство. Снощи за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище е задържан 57-годишния И.Е. от Стрелча. С него работят криминалисти от полицейското управление в средногорския град.

1 КОМЕНТАР