Начало Култура Писателят Георги Атанасов ще бъде гост на първия за годината „Литературен салон“

Писателят Георги Атанасов ще бъде гост на първия за годината „Литературен салон“

24
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

г.атанасов

 

Народно читалище „Виделина – 1865” и Литературен клуб „Виделина” организират първия за 2016 година “Литературен салон”. На 22 януари, петък, от 18:00 часа любителите на поезията ще имат възможност на чаша чай да се запознаят с писателя Георги Атанасов.

Георги Атанасов е роден в Лом. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен през 1974 г. и журналистика в СУ “Св. Климент Охридски“. Бил е редактор, завеждащ редакция и главен редактор на издателство, както и редови журналист във вестник и списание. Автор е на шест поетични книги, една повест и монография за книгоиздаването в България в началото на миналия век. Член е на Съюза на българските писатели на Литературен кръг „Смисъл”.

В края на 2015 година от печат излезе последната книга на Атанасов „Осмият цвят на бялото”. Книгата е естествено продължение на издадените от автора през последните три години поетични книги „Опаковани различия” и „Зеленика”.

Тази книга, както и предишните две, са насочени към четящата поезия публика, без възрастови ограничения, но с достатъчна култура да възприема образност без излишни усложнения и далечна от естествения поток на мислене метафоричност.
Доказателство за високият интерес към тази поезия е приемането от широката публика на вече издадените книги и най-вече в социалните мрежи.