Начало Култура На 27 и 29 юни самодейният ни състав ще представи комедията „ДОКТОР“...

На 27 и 29 юни самодейният ни състав ще представи комедията „ДОКТОР“ от Бранислав Нушич

СПОДЕЛИ

На 27 и 29 юни, от 19:00 часа, в театралния салон на Народно читалище „Виделина-1865”, гр. Панагюрище, самодейният театър при читалището ще представи комедията на Бранислав Нушич „Доктор”.

Участват: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова, Гергана Томова и Карина Кръстева.

Цена на билета-5лв.

„Доктор“ е блестяща комедия на известния сръбски писател и драматург Бранислав Нушич – ярък комедиограф, изобличител на социалните пороци в сръбското общество от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Големият балкански сатирик и шегобиец Бранислав Нушич е написал комедията през 1936 година, но както обикновено става с големите произведения на изкуството, тя не е загубила нито актуалността си, нито блясъка си до днес…

В спектакъла има от всичко по много – и смях, и гротеска, налудничавост и истина, балкански нрави, измами и откровения. Текстът на Бранислав Нушич предава с особена достоверност характерни за балканските нрави, черти, омесени в комични и заплетени ситуации, които карат зрителите истински да се забавляват.