Начало Култура На крилете на изкуството с възпитаниците на ОШИ „Евгений Зумпалов“

На крилете на изкуството с възпитаниците на ОШИ „Евгений Зумпалов“

35
0
СПОДЕЛИ

ОШИ 2014-8

Тази бяла птица – Изкуството, понесе на крилете си всички, които бяха дошли да чуят изпълненията на възпитаниците от Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“, снощи, на сцената на Театър Дом-паметник.

Трудно може да се опише тържествуващото усещане, което се надига в сърцето и душата на човек, когато пред погледа му се разкрива крехкият и необятен свят на младите талантливи деца. Зрителите в залата имаха огромното удоволствие да се насладят на техните изпълнения, да видят как за една година те са се усъвършенствали още повече, благодарение на техните музикални педагози, които крепят с много любов и огромна духовитост първите им, но смели стъпки към срещата им с Голямото изкуство и сцена.

Концертът беше изпълнен с много вълнения и красота. Светлината, която поднесоха младите дарования на публиката с песните и таланта си, безспорно, озари душите на всички в залата.

В концерта взеха участие, пяха и свириха, заедно с възпитаниците си и преподавателите: Юлия Богоева, Пепа Филина, Величка Маслева, Жана Райнова, Стойл Атанасов. Чуха се произведения на Моцарт, Бетховен, Пол дьо Сеневил. Риана, Адел и Кристина Агилера.

Музикалният педагог Нона Немигенчева с присъщата й сърцатост и вълнение благодари на Община Панагюрище за обновените стаи в Школата, за перфектните условия, в които децата творят. Благодарности тя отправи и към г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева, която е закупила нови китари за класа по Китара и ударни инструменти.

Сред публиката беше целият кметски екип – кметът Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, както и председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева, в чиито очи се четеше чувството на гордост от това, че в Панагюрище растат и се усъвършенстват такива талантливи деца.

Всъщност, с това усещане си тръгнаха доволни и заредени с красота всички зрители. 

ОШИ 2014-4

ОШИ 2014-5

ОШИ 2014-3

ОШИ 2014-6

ОШИ 2014-1

ОШИ 2014-9

ОШИ 2014-10

Повече снимки от събитието може да видите на нашата Фейсбук страница.